Loading...

Tuesday, November 30, 2010

group for gus and gurl in love

hahhahah...alo semua...ehm ari ni aku nk citer sikit..ni macm kajian r..aku ngn kawan aku wat...akib and vj...huhuuhu..agk la gmpak kot...x thu....nka cakp korng bace korng thu r...kajian kita orng ni mengenai...group tok kumpulan laki dan wanita...dalam memilih atau dipilih dalm percintaan..huhuhuuh.harap la kajian kitorng ni boleh membuat kan anda lebih senang memilih buah hati anda.......
            ehm k...skrng kiter ke tajuk utama..maksd group yang aku kaji ni...ialah untuk lelaki dan perempua...kami mengkelaskn rupa paras mereka ....dari klas s, paling super. a, kedua terbaik. b, ketiga terbaik .c, keempat terbiak. kelas d, paling bawah......k....ex plain cikit...ehm...group yng lavel atas ni..kratiria diorng hanye lah untuk memilih..jarang ade di antare mereka ni nak meluluskan group yng berade di kedudukan bawah untuk mnjadi buah hati diorng...ehm kajian ni x kesah lah....lurus ke, bengkok kew gay ke lesbian kew ape2 jew....ni macam lawa of getting lovers in new era....k yng aku nak mantion ni..bnyk lelaki pikir...diorng boleh dapt semua awek yng diorng nak....begitu juga kepade wanita....tp wanita ni kurng sikit,..bab pemalu...ki..back to the story...group klas bawahn..means group d....muke macam tukng sapu....tp nak kapel ngn nasha aziz..logik x...ehm tu la masalh kepade group bawah yng xde awek ni....klo trbalik tu gurl lak....ehm dh la pendek...pakai spect....x cantik..nk kapel lak ngn aron azzziz....kalo dapt pon mgkin die gurl last kat dunia ni..hahhahaha..ehm so..back to the truth..minat boleh..nak real.....sorry to said..u are dream....ok but sometimes...ade gk...bf atau gf muke tongkang pecah amcm aku la..hahahhaha...tp ade awek atau bf yng sangt cun melecun.....nia de lah kesongsangn kajian kitorng...ni kitorng letak kat sektor mirical.....huuhuhuuh so korng kne la...baiki diri...ehm kajian juge mngatakn gurl ni suke lalaki yng funny..not to perfect in any sector...huuhuuhu..ok but iam not judging ok..i just help u all...hahahha nk dengr, dengr r..x nk g mampos..huuhuhuhu samapi mati ko brngn je la nk ade bf atau  g macma super modal....hahahhahahahha

Tuesday, November 16, 2010

single and available

akum kengkawan....ni aku nak cakap pasal status single and available......hahahaha kerane ayat ni...korang tahu x...berape besar masalah terjadi......ehm kalao korang nak tahu...ayat ni macam nighgt mare tok aku....hahahahha seram kan.....ko bayng kan...persahabatan yng 7thun menjadi porak perande....huhuhuhuuh.....ehm macam silly joke but tht....it real.....meer and z meer n me...are fighting...huhuhuhuuh....but anyway evrything ynng tegang pasti akan kendur..itu kn lumrah hati manusia...tp aku pon macm dah x suke la nk kawan ngn meer...bab aku macam terlihat...kat mate die..btape bnci nye die kat aku...hahahhahaha...aku dh x thu x nak cakap pew...huhuuhuhu...tp pape pon dulu kami bahagia di status sahabat karib.......huhuhuuh...e.hm tp semua tinggal kenangan...huhuuh...bkn pe dulu aku mybe trlalu bangge kot...bab aku rase persahabatn aku ni akn kekal forever...hahahha......tp satu je aku cakp...jngn terlalu pasti  dengan ape yng korng ade ni pade mase akan datng...hahahahahhaha...ehm tp meer....aku kalo boleh aku nak sangt kite macam dulu...sbb ...bagi aku saat macam tu....paling best...walaupon ade sikit masalah bodoh dri aku...tp ko sanggup trime aku...walupon ko tahu aku ni x macam yng sepatotny.......ehm sebab bgi aku ko la antare salah sorng best friend aku.....ehm dn ko pling rapat ngn aku...ehm...tp perasaan ko aku mmng x boleh ckp pew...mybe bg ko sekarng..aku ni manusia pling ko bnci kot.....aku thu time kiter tegang....macam2 aku kutok ko.....ehm tp semua tu mmng aku x dapat kawal...bab bg aku ko mmng wat aku panas tahap fuck.....begitu juga ko...hahahahha tp klo boleh aku x nk semua ni jadi my memory terlalu awal.......sebba aku rase bnyk lagi kiter blom buat weh...hahahahah..kajn best kalau macam dulu.....semua ny hapy2......ehm kalau la mase ni boleh di terbalik kan...huhuhuhuuh

Monday, November 15, 2010

makan...makan ...makan,,,,

alo......bro and sis sakalian.....menjadi kesemestian kepada semua bloger nak isi bnde dalam blog diorng kan...hahahahha begitu juge aku..hahahahah cakap pasal makn..pade jam 1.20pm ari selase  16november ni....thun 2010......aku bapak la lapr...so aku x thu nak makan ape...huuhuhuhu bakat memasak yang kau ade i pon aku malas nk gune....but anyway selalu time kau bekerjaye dulu...biler lapar time...semua aku bli...tp sejak bergelar student ni bapak la pareh hidup ni....macam2 dugaan...kewangn  bntuk badan...hahahahaha aku pon dah nek jemu...ehm balik pasal makan tadi.....ehm biler kebulur aklu pe g......g la kat dapor tu ttgk ape yang ade...huhuhu...suprise.....ade mee sedap....hhuuhu adek aku lapar mak aku lapar...so semalam mak aku ade bli ayam...ynng quater,,,,,tu...ade g kan bab x gune...so menu aku ari ni.,,..mee sedap bersame ayam.....huhuhuuh mmng sedap...tgk la sape yang m ask...akib darmia kan.huhuhuuhuh bukan nak memuji...ramai orng pon suke masakan aku...hahahaha...tp tunggu aku buh racun dalam masakan aku,...biar diorng makan...aku thu diorng puji bab diorng makan free.....hahahahahha anyway x berniat nak singugn sesape just cakap jew....hahahahahaha...f.y.i......aku blajar cheft..tp aku rase lecture yng ajar aku tu pon..bakat lebih kurang aku jew...tp blagak nak mampos...ade lah seekor tu name chef...m la aku kasi......ajar aku ler...celebrity chef la konon...mnglabh jew....pakai ketat...hahahahahah what soever...dier still gay boy.....under me la..hahahhaha.,.k campai sini jew...tatattata

selamat hari raye

kepade semua teman2 akib mengucapkan selamat hari rayer...

Tuesday, October 26, 2010

gurl vs lelaki

alo semua warge malaysia...ehm korng perasan x....sejak dua mejak ni...kaum lelaki dn perempuan bersaing dengn sengit dri segi semau sektor....klo korng perasan la.....ehm contoh mudah macam kat dalam wwe.....huhuhu..aku salute gilr kat semau wwe diva...huhuhu..walu pon brlakon..tp bagi bg aku smua tu bukan ny untuk wanita..aku enjoy sangat.......ehm anyway...aku minat sangt ngn mickey james ngn amryse..hahahah...macam dh lari topik...diorng pon ade gk mngalami kecederaan...ehm kat mane pon msti kne bnde ni akn...ehm klo korng nak tahu....mase sekarng ni kn..aku rase kaum perempuan lagi bnyk berjaya dari lelaki...bg aku lelaki sekarng ni ehm indah kabar dari rupe...tp untuk golongn gay aku salute korng....kiter mmng berjaya dalm hidup..walaupon agk kurng dri segi nurani..anyway....lelki str8 hnye thu mngeluarkn kate2 jew...tp sebnar x de ape2 pon..hahahahah...ehm bukn nk ckp ...tp kbenaran...ehm korng sendri kne tgk la..bukan semua...cuma nak cakap...golongn gay sekarng ni datng dri semua sekstor....seperti perempuan la...ade yng jadi manager, supervisor dan exucutive...ehm lelaki str8 ape je...krani biase la pe la....macam kawan aku izmeer...my former exbest friend..pandai cakap jew....tp x gne pon...sbb nothing in him...just talk until his stop talking.....huhuhu..ni mmng kutukn keras...hahahaha...ehm g satu..gurl ni diorng walu pon golongn lmah dri segi fizikal...tp mereka agk kuat dri segi mental...hahaha...ehm laki ni ade yng cepat emo..aku agk mluat juga....hahaha...ehma de yng over...aku pling bnci lelaki yng bajet...suke hine golongn gay....weh jntan..korng bgus ke..klo die gay..die manager..ko tu ape lak...setakat kuli anjing /...x yah citer bro...stakat dpt awek kolej..ko bawak kehulu kehilir....ape point...tu ke calon bini yng korng sanjung..bebas ko pegang sane sini...semua boleh diperlakukn...bukn nak ckp gay bagos..thu nabi x mngaku umt...just..ini ujian ilahi untuk kami.....ehm korng pon ade dugaan korng kn.....letsay..korng str8..dan trlanjur...hahah ade baby..bapk hine kpade sesape yng membuang bayi tu...bapk la korng ni..aku ckp korng lagi hine dari binatang....sedap nk...biler dh dpt ank..x nk jage...g buang...byang kn klo korng lu time bayi mak korng buang...please la...be a good people..event the sexsuality are as a defrent between the stight and the gay.....hahaah..whtever...satu aku nak ckp..be the best ok..korng jngn sellu give up..huhuhu..ok akib darmia

Monday, October 25, 2010

FB yng sial

ehm korng  x rase ke fb ni....pling trok....wallhal kite rase trhibur ngn fb......meh aku kongsi story ngn korng..waktu aku keje dulu.....badan aku agk la ade market jugk...so xde fb....aku hidup aman damai je..walaupon kadang2 ade 1ekor budak comel ngn rakan die(ex partimer aku)time kerja dulu....hahaha aku x kesah pon...ade satu lelaki kat dlm tmn hati ini....aku biase....x perlu risau atau memikirkn ...sape nak add aku..sape akn removed aku....sape nk komen wall aku...aku nk tulis ape kat wall aku....hanye satu lelaki je....aku fokus....but....biler aku berhnti kerja...aku mula melayn fb...mule2 dulu xde r minat sangt...trikan sex di fb mengikat aku ketat2,...aku ckp..aku strt taksub ngn fb....pastu bnyk la plak mamt encem2 dlm fb ni....hahah no komen...kloo time aku kurus lu boleh la kot dpt 1 ekor 2 ekor.....skrng dpt pncing sampah jew hahahahah....ehm spnjang aku ngn fb ni..lagi bnyk sakit hati aku kne.....aku kne reject la...kene mainkn la...ade yng call ajk nk couple..siap nyanyi lagu  SELAGI ADA WAKTU SAMBIL MAIN GUITAR...last2 x jadi....ade yng nk knal la..ade yng dah knal...smua ragam ade....aku hanye layn dan layan......hati aku sakit bnyk kali sbab fb....aku trlambat dlm meeting ngn kawan2 sbab fb...aku ny hati hancur sebab fb...aku hilang kawan baik aku pon sbb die kawan ngn satu gurl dlm fb....aku rase macam2 fb buat kt aku...tp aku still ngn fb...tgk betape setia ny aku..kan bagus fb ni manusia..dn die boleh jadi kekasih aku

hem ...masalh

ehm...masalh aku untuk sekitar mase trdekat ni
1)masalh kewangn aku yng trlampau teruk...aku pon plik bnyk mane duit aku dpt...pon x cukup...huhuuhuu.mybe boros kot.
2)masalh kawan.....aku baru je putus ngn kawan baik aku.
3)masalah cinte...aku suke die..die aku x pasti.
4)masalh rupe paras dn bntuk badan...walaupon aku syukur....tp untuk plu aku memerlukan badan seprti yng dulu...so aku usaha.....
5)masalh kehadiran kekelas....aku pling mnyampah g klas ari isnin ngn sabtu.....so aku akn drop 2 subjek nie.
6)taksub ngan farmville...kat face book....any body said something please.
7)keyakinan.....aku macam dh kurng yakin je...nak ade cinte..nk kuruskn badan smua....
8)percaye ade ny keajaiban akan berlaku ...hahahahhahaha

selaku  akib darmia...ini lah yng selalu berlegar2 di kpale aku ni...

aku jatuh cinte

ni citer aku jatuh cinta lagi......ehm dengn si dia yng hencem...hahhahahah,,,,tp no komen die suke aku x...aku dh bagi thu...tp klo ikot statistik aku brtpok sblah tngn jew

Monday, October 11, 2010

hati

kadang kale hati ini susuh diramal. lain yng kita cakp dri mulut lain yng hati boleh laksanakn...kalau kita selalu bermain dengn hati nescaye bnyk kedukaan y ng akan kita alami. sya menceritakan ini tanpa ada sebarng keraguan....bukan nak mngatakan bahawa saya btol atau tidak..cuma permainan hati adalah ibart bermain dengn api..ehm pada 2 3 minggu ni.hati saye amat la brtabor..mane nk pikir masalah klas, mane nk pikir masalh hati ni yng tah pape th,,,,ayik je mmbuat kn otk sy ni nk marh. ehm rase diri dipinggirkn, ehm dn macam dah xde tmpt sy nk meluh kn biler kawan yng saye sangke paling rapat disisi menjauhkn diri dari sy...yng seorng tu trus memutuskn persahabatn kami...yng seorng tu sy sendri pon x brani nak ckp ape..mungkin paras rupe mnjadi menu utame untuk ny,,bru lah kawan ny di anggp pnting. tp setakt ari ini sy masih lagi brjaye mngemudi kapal buruk ini..kemurungn hati saye ini say selimutkn dengn laptop sy....hehehhe...walau pon laptop ni bnde..sy boleh trgelak sbb tgk lawak die..dan boleh mnangiss bile tgk joviet valdivino menyanyi....ok sekian dulu untuk blog kli ini,,,daaaaa

Sunday, September 26, 2010

corn cheese poridge

ingredient.
500g freeze corn
2 slice of sweet potato
170g sugar
200ml of fresh milk
100g Parmesan or cheddar cheese
100 ml water for boiling
1 teaspoon of salt

method
1.wash freeze corn with water.
2. put inside the boiling pants.
3. cut the sweet potato in cube shape.same size. so it can cook at the same time.
4. mix sweet potato, corn and water.
5. steer all this mixture until they soft.
6. add sugar and salt. to get more delicious smell used pandan leave.
7. when all ingredient well soft cooking. put fresh milk and cheese.
8. steer for 3 to 5 minute.

recipe by.......chef akib darmia

Tuesday, September 21, 2010

lelaki dengn confident

ehm ni aku nk citer cikit la....kate pon aku lelaki kan.....ehm nak cakap...lelaki ni ade bnyk type...aku pon dalam katagori aku yng trsendri jugk...sesiapa yng dapt agk tu mmg power la..hahhah...lpe kan....pasal katagori aku....korng pon ade jugk kan...cme sesetengh orng sllu mnafikan realiti....but tu smue demi melindungi maruah yng hanye brtopangkan confident yng cikit....ni my opinion....tp x boleh gne pon..maruah gi pnting btol x....ok la nak citer la nie.....masalah laki ni ....aku slalu la tengok berlaku time biler nk ngn awek trutamany....mengikut servay yang aku lakukan....hampir 3/7 lelaki akn merendah kan diri mereka demi untuk memikat hati sigadis....ehm ni ade story la ni....name kawan aku ni meer...satu hari kami bermain bowling di selayang mall...bersdame adek aku...akram name ny......then tibe2...tanpa disedari...datng la...2 gadis yang agak2 ayu...main bowling kat tpi line aku.....ehm mmg x layan pon gadis nie...hahaha...ade sbb dan musabb...bkan aku rela...ok balik kes td....gurl tu mulalah mnunjukn malu2 kucing ny...dengn trsnyum sinis2 kat kawan aku si meer nie...then.. diorng pon strt la,...dari snyum naik kew perbualan..,walaupon dalm mase singkat....ni nak citer pasal kurng confident satu...lagi satu ngn over confident....setelah tamt game bowling...kitorng turun la ke supermarket giant...konon nak bli air.....sudenly....muncul la balik gadis td tu...hahahahah....si meer ni agk excited kot nk jmpew gadis tu lagi skli....so dengn kurng confident...die x brani la....ni la kes kurnrg confident....anything can happened....sbb seseorng tu haru ade kekonfidentnan diri die yng secukup ny....baru la die tidak akn di tindas atau ape2 jew la.....ok....meere pon mintak la aku tolong ...konon nak ajk g karok..yng aku ni lak trlbih konfident...so dengn slamber wawa aku....aku g la kat 2 gadis 2.....lalu aku memplawe la gadis ni"awkjom g karok....."ngn slamber adap jew.....gulr tu jawab"sory x lalau"mak kau ....berdentum hati aku...strt tudri dtik tu haati aku ni brkcai jew...2 hari...aku trpaku dngn ayt...sory x lalau......

Monday, September 20, 2010

krisis couple

ni kisah aku la......ehm aku ade la minat stu mamat ni kejap je.....tp lame klamaan aku dh x minat die la....hahahahnak wat cam ne dah x de jodoh.....ehm die ni ske mrh orng hahahah

Saturday, September 4, 2010

lancap

sejak 2 mejak,ni,,,aku kuat lka lancap....yng aku plik...sampi pose pon aku dh x hengt..hhahaha.....ehm so nak wat cam ne kan...hahaha..ehm korng jangn la tinggal pose bab lncap...hahaha best pon malam kan ade...jngn lah jadi cam aku...time aku tlis blog ni aku bru je setle 3 kli....pade hal aku bru je beh bkak pose ...bapk la mengiong kan..hahahaha nak wat cam ne.,..nafsu kuat...dpt lak stock  baik....ahhahahahaah

jntan

ni untuk sorang kawan baik aku jugak ......die suke sorng ni....pon kawan baik aku juga...tapi ats sebab trtntu....cinta die ni x lepas....ehm sian ny die...sekarng die macam lare la....kat wall die pon x pape th...macam aym brak kapor je   aku tgk.....

samapai hati

ni kisah kau la ni.......aku ade la minat sat6u mamat tu.......hahaha...name dirahsiakan....dengn kebodohan trlakmkpau...boleh lak aku g cakap aku suke die.....lagi satu.....aku ni macam orng yang xde cermin kat umh jew....mane lah sesuai aku ngn die...muke die macam dafi...muke aku..macam pak guard kat kolj je....hahahhahatp x pew la...atlees aku brani la nk bersore...x bersore po,...just inbox die jew.....tp die pon ade respon la...respon kesian kat aku...malang sungguh nasib ku.......tp sekrng die single balik...aku pulak tah la nokomen...die sroh orng left phone no kat inbox...ehm aku macam dah left je sblum ni...kalau die save mgkin kitorng boleh brkawan in real life...aku tau bkan aku yng layk tok die,,,,,,,,,ehm so x kesah....aku prlu brpegang kepade pepath...ukur baju ditangan sendri..hahahahhaha,,,btol tu...ehm lagi....status die tu.....buat uji bakat mncri pasangn..hahaha trnyate die hot guys.....so ...wht can i said is...i really like your ape th.,..hahahhaha....keep on your ouditionmy friend.....love you....hahahahahhahaha

seronok

sronok lol...lagi beberape ari nak raye......balik raye ni aku jmpe aidil radzi......ni kawan baik aku..salah sorng ny kat face book.....hahhaha...die ni perasan comel...walhal xde la comel mane pon,,,,x leh bla la maat nie....wakakkakakakakaka

CEMBURU

CERITA INI MENGISAH KAN KEADAAN AKU  YNG TER SANGT CEMBURU TERHADAP  KAWAN2 AKU YNG SUDAH BERUMAH TANGGA.....TP APE YNG AKU X PUAS HATI IALA...BILA DIORNG NI DH ADE COUPLE....ADE JE YNG X SETIA....BTOL KE CINTA PLU NI SMUE X KAN KEKAL...AKU NAK MNCUBE.....EHM G SATU....KALAU DAH COUPLE TU..KNE LA JAGE DIRI UNTUK KEDUA2 BLAH PIHAK....BARU ADIL BTOL