Loading...

Sunday, September 26, 2010

corn cheese poridge

ingredient.
500g freeze corn
2 slice of sweet potato
170g sugar
200ml of fresh milk
100g Parmesan or cheddar cheese
100 ml water for boiling
1 teaspoon of salt

method
1.wash freeze corn with water.
2. put inside the boiling pants.
3. cut the sweet potato in cube shape.same size. so it can cook at the same time.
4. mix sweet potato, corn and water.
5. steer all this mixture until they soft.
6. add sugar and salt. to get more delicious smell used pandan leave.
7. when all ingredient well soft cooking. put fresh milk and cheese.
8. steer for 3 to 5 minute.

recipe by.......chef akib darmia

Tuesday, September 21, 2010

lelaki dengn confident

ehm ni aku nk citer cikit la....kate pon aku lelaki kan.....ehm nak cakap...lelaki ni ade bnyk type...aku pon dalam katagori aku yng trsendri jugk...sesiapa yng dapt agk tu mmg power la..hahhah...lpe kan....pasal katagori aku....korng pon ade jugk kan...cme sesetengh orng sllu mnafikan realiti....but tu smue demi melindungi maruah yng hanye brtopangkan confident yng cikit....ni my opinion....tp x boleh gne pon..maruah gi pnting btol x....ok la nak citer la nie.....masalah laki ni ....aku slalu la tengok berlaku time biler nk ngn awek trutamany....mengikut servay yang aku lakukan....hampir 3/7 lelaki akn merendah kan diri mereka demi untuk memikat hati sigadis....ehm ni ade story la ni....name kawan aku ni meer...satu hari kami bermain bowling di selayang mall...bersdame adek aku...akram name ny......then tibe2...tanpa disedari...datng la...2 gadis yang agak2 ayu...main bowling kat tpi line aku.....ehm mmg x layan pon gadis nie...hahaha...ade sbb dan musabb...bkan aku rela...ok balik kes td....gurl tu mulalah mnunjukn malu2 kucing ny...dengn trsnyum sinis2 kat kawan aku si meer nie...then.. diorng pon strt la,...dari snyum naik kew perbualan..,walaupon dalm mase singkat....ni nak citer pasal kurng confident satu...lagi satu ngn over confident....setelah tamt game bowling...kitorng turun la ke supermarket giant...konon nak bli air.....sudenly....muncul la balik gadis td tu...hahahahah....si meer ni agk excited kot nk jmpew gadis tu lagi skli....so dengn kurng confident...die x brani la....ni la kes kurnrg confident....anything can happened....sbb seseorng tu haru ade kekonfidentnan diri die yng secukup ny....baru la die tidak akn di tindas atau ape2 jew la.....ok....meere pon mintak la aku tolong ...konon nak ajk g karok..yng aku ni lak trlbih konfident...so dengn slamber wawa aku....aku g la kat 2 gadis 2.....lalu aku memplawe la gadis ni"awkjom g karok....."ngn slamber adap jew.....gulr tu jawab"sory x lalau"mak kau ....berdentum hati aku...strt tudri dtik tu haati aku ni brkcai jew...2 hari...aku trpaku dngn ayt...sory x lalau......

Monday, September 20, 2010

krisis couple

ni kisah aku la......ehm aku ade la minat stu mamat ni kejap je.....tp lame klamaan aku dh x minat die la....hahahahnak wat cam ne dah x de jodoh.....ehm die ni ske mrh orng hahahah

Saturday, September 4, 2010

lancap

sejak 2 mejak,ni,,,aku kuat lka lancap....yng aku plik...sampi pose pon aku dh x hengt..hhahaha.....ehm so nak wat cam ne kan...hahaha..ehm korng jangn la tinggal pose bab lncap...hahaha best pon malam kan ade...jngn lah jadi cam aku...time aku tlis blog ni aku bru je setle 3 kli....pade hal aku bru je beh bkak pose ...bapk la mengiong kan..hahahaha nak wat cam ne.,..nafsu kuat...dpt lak stock  baik....ahhahahahaah

jntan

ni untuk sorang kawan baik aku jugak ......die suke sorng ni....pon kawan baik aku juga...tapi ats sebab trtntu....cinta die ni x lepas....ehm sian ny die...sekarng die macam lare la....kat wall die pon x pape th...macam aym brak kapor je   aku tgk.....

samapai hati

ni kisah kau la ni.......aku ade la minat sat6u mamat tu.......hahaha...name dirahsiakan....dengn kebodohan trlakmkpau...boleh lak aku g cakap aku suke die.....lagi satu.....aku ni macam orng yang xde cermin kat umh jew....mane lah sesuai aku ngn die...muke die macam dafi...muke aku..macam pak guard kat kolj je....hahahhahatp x pew la...atlees aku brani la nk bersore...x bersore po,...just inbox die jew.....tp die pon ade respon la...respon kesian kat aku...malang sungguh nasib ku.......tp sekrng die single balik...aku pulak tah la nokomen...die sroh orng left phone no kat inbox...ehm aku macam dah left je sblum ni...kalau die save mgkin kitorng boleh brkawan in real life...aku tau bkan aku yng layk tok die,,,,,,,,,ehm so x kesah....aku prlu brpegang kepade pepath...ukur baju ditangan sendri..hahahahhaha,,,btol tu...ehm lagi....status die tu.....buat uji bakat mncri pasangn..hahaha trnyate die hot guys.....so ...wht can i said is...i really like your ape th.,..hahahhaha....keep on your ouditionmy friend.....love you....hahahahahhahaha

seronok

sronok lol...lagi beberape ari nak raye......balik raye ni aku jmpe aidil radzi......ni kawan baik aku..salah sorng ny kat face book.....hahhaha...die ni perasan comel...walhal xde la comel mane pon,,,,x leh bla la maat nie....wakakkakakakakaka

CEMBURU

CERITA INI MENGISAH KAN KEADAAN AKU  YNG TER SANGT CEMBURU TERHADAP  KAWAN2 AKU YNG SUDAH BERUMAH TANGGA.....TP APE YNG AKU X PUAS HATI IALA...BILA DIORNG NI DH ADE COUPLE....ADE JE YNG X SETIA....BTOL KE CINTA PLU NI SMUE X KAN KEKAL...AKU NAK MNCUBE.....EHM G SATU....KALAU DAH COUPLE TU..KNE LA JAGE DIRI UNTUK KEDUA2 BLAH PIHAK....BARU ADIL BTOL